Dag van de Mantelzorg - De dag die komt

GC De Melkerij
Brusselsesteenweg 3 bus A , 1980 Zemst
295 vrije plaatsen
Avond
DvdM - 21 juni
Gaat door op:
21/06/2023
Van 19:30 tot 23:00
Gratis
De dag die komt ,
Heengaan, erbij zijn wanneer een geliefde persoon van ons de laatste uren beleeft, het is moeilijk en intens. En tegelijk bezitten we dan vaak de innerlijke kracht die ons in staat stelt ons aan te passen en te beseffen dat leven ook hopen is. De broosheid van het moment geeft dikwijls prachtige staaltjes van veerkracht. Mensen overstijgen zichzelf. Aansprekend en ontroerend brengt Elise Bundervoet dit herkenbare verhaal, zo uit het leven gegrepen. In ‘De dag die komt’ gebeurt immers het onvermijdelijke. Een vrouw vertelt over haar leven, over haar geliefde. Zij is op de plek waar ze nooit mocht zijn. Hij is stervende, zij zal voor hem zorgen….Het stuk verhaalt het spel van loslaten, van afscheid nemen van iemand die er nu nog is maar straks niet meer. Passioneel wordt gezocht naar waarheid en liefde; met een intrigerende dans van tedere zorg wordt het onuitspreekbare verwoord.

‘Ik slaap in je bed. Alleen. In een van je pyjama’s.
Je geur zit nog in je kussensloop.
Nog even. Ik kijk naar het licht en de schaduw
die het nachtlampje op het plafond werpt
en zie wat jij elke avond, jaar na jaar hebt
gezien, wanneer je net voor het slapen
denkt aan de dag die voorbij is,
of aan de dag die komt.
Vanuit haar ervaring als verpleegkundige brengt actrice Elise Bundervoet in deze voorstelling zorg en theater samen. Zij heeft zich deze tekst van auteur en AKO-literatuurprijs-winnaar Peter Terrin volledig eigen gemaakt en vertolkt een breed scala aan emoties.

Meer info : https://www.vzwboey.com/

Deze voorstelling is speciaal voor mantelzorgers. Neem jij de zorg op voor een familielid? Help jij af en toe een buurman met boodschappen of werken in de tuin? Ga je vaak met je tante mee omdat ze moeilijk te been is? Dan ben ook jij mantelzorger en welkom!
Na de voorstelling kan je nog genieten van een drankje en napraten met lotgenoten, maar ook met medewerkers van de gemeente en organisaties die zich inzetten voor mantelzorgers.

Inschrijvingsdata
  1. 02/05/2023 12:00 tot 20/06/2023 12:00 (Iedereen)

Gelieve je login gegevens in te vullen:


Ben je nog niet geregistreerd, klik dan op de knop registreer.

Registreer via eID

Registreer hier

back to top